Komiteti i Auditit

Mehmet Ertugrul Gürler – Drejtor i Komitetit të Auditimit


Mr. Gürler i diplomuar ne Ekonomi nga Universiteti Marmara, ka marrë disa pozicione menaxheriale në shumë firma ndërkombëtare si Total Oil Turkey, Dow dhe BP, përpara se të bëhej pjesë e Çalik Holding në vitin 1998 si Drejtor i Përgjithshëm. Z. Gürler është aktualisht anëtar bordi Financave në Bordin e Drejtorëve të Çalik Holding dhe anëtar Bordi i Aktifbank. Përveç kësaj, ai mban anëtarësimet ne shumë borde në kompani të tjera të Çalik Holding. Z. Gürler është pjese e Bordit te Drejtorëve të BKT-së në korrik të vitit 2009.

 

 

Znj. Ayşegül Adaca Oğan – Anëtare e Komitetit të Auditimit


E lindur në vitin 1974, Znj. Ayşegül Adaca Oğan iu bashkua BKT-së si Anëtare Bordi në 25 Tetor 2017. Ajo ka kryer studimet B.Sc. për Inxhinieri Civile në Universitetin e Bosfor-it në Turqi, dhe M.Sc. për Drejtim Inxhinierik në Universitetin e Stanford-it në SHBA. Znj. Oğan ka 17 vjet eksperiencë në bankingun individual, dixhital dhe sistemet e pagesave. Ajo mori detyra drejtuese në 3 banka kryesore tregtare në Turqi dhe ka punuar në industrinë e financimit konsumator në SHBA. Përpara se t’i bashkohej Bordit Drejtues të BKT-së, ajo ishte Drejtore e Grupit të Bankingut Individual në Aktif Bank, ku ishte përgjegjëse për praktikat e përgjithshme të bankingut individual, huadhënien individuale, bankingun dixhital, sistemet e pagesave dhe komunikimin e korporatës.


 

Hysen ÇelaAnëtar i Komitetit të Auditimit


Prof. As. Dr. Çela, i cili është diplomuar si Ekonomist në Fakultetin e Ekonomisë së Universitetit të Tiranës, ku ka kryer edhe studimet MBA dhe doktoraturën, ka një eksperiencë të gjatë në fushën e kontabilitetit dhe finances. Ai ka punuar për shumë institucione publike, kopmani private si dhe OJF lokale dhe ndërkombëtare. Z. Çela, i cili aktualisht është lector në Fakultetin e Ekonomisë së Universitetit të Tiranës, anëtar i IEKA dhe IKM si dhe trajnues kombëtar për IFRS dhe NAS, iu bashkua BKT-së si Drejtor i Komitetit të Auditimit në vitin 2001. Ai është autor i shumë artikujve dhe studimeve të publikura si Brenda ashtu edhe jashtë vendit.