Blog

Financat Personale!
Vetëm disa muaj më parë novelisti anglez John Lanchester në librin e tij kritik të sistemit financiar, në tërësi shkruan se në këto dy vitet e fundit ka vazhduar një përpjekje në kërkim të shkaktarëve të krizës financiare globale.
A është mjaftueshëm i sigurt përdorimi i e-banking / mobile banking apo është shumë riskoz?
A është mjaftueshëm i sigurt përdorimi i e-banking / mobile banking apo është shumë riskoz?
Si na ndihmon bankingu digjital për t’u mbrojtur nga Korona Virus-COVID-19?
COVID-19 ose korona virus siç është i njohur gjerësisht është një nga temat më të përfolura të momentit.
Menaxhimi i parasë në çift
Paraja nuk mund të blejë lumturinë por duke patur para kemi me pak dhimbje koke për të ardhmen tonë!
Të blej një makinë të re apo të përdorur?
Në rastin kur mendojmë për blerjen e një makinë shpesh herë jemi në dilemën duhet të blejë një makinë të re apo të përdorur?
Si të kurseni para gjatë rinovimit të shtëpisë?
Jeni duke planifikuar të rinovoni shtëpinë sepse keni disa vite dhe orenditë jane vjetëruar, apo tualeti juaj i pikon komshiut dhe gjithçka është tepër emergjente atëherë mbani parasysh disa pika për të mos shpenzuar vlera të papërshtatshme për xhepin tuaj.
Sa Kursimtarë Jemi?
Mënyrat më të mira të kursejmë edhe pse me një buxhet të vogël | Gabimet që duhet të shmangim kur duam të kursejmë
Mbrojtja Konsumatore përmes Edukimit Financiar
Në shekullin XXI, të qenurit i edukuar financiarisht përbën një domosdoshmëri për këdo duke patur parasysh zhvillimet e vrullshme dhe dinamike që solli ky shekull si në fushat e ekonomisë dhe bankingut po ashtu edhe në fushën e teknologjisë.
Të blesh një shtëpi në 2019 nuk është aq e vështirë!
Një titull mjaft kompromentues apo jo? Një titull që nuk besohet me shikim të parë, por nëqoftëse rrini me mua deri në fund të këtij artikulli do t'ua shpjegoj si mund të arrini të bleni një shtëpi shumë thjeshtë.
7 Pyetjet e nevojshme që duhet të bëjmë para se të blejmë një shtëpi
Blerja e një shtëpie në Shqipëri, por edhe në shumë vende të tjera të botës është një ndër investimet ose vetë investimi më i madh që një njeri apo një familje mund të bëjë gjatë gjithë jetës.